Bogen om overgangsalderen

Bogen om overgangsalderen
af læge Lotte Hvas , Forlaget Klim
den 8. marts 2022.                

Bogen om overgangsalderen tilbyder opdateret og lægefaglig viden om, hvad der sker i kroppen, og giver dig redskaber til, hvordan du kommer godt igennem overgangsalderen. Fordele og ulemper ved såvel hormonbehandling som alternativ behandling gennemgås grundigt, og et kapitel er viet til seksualitet og prævention.

Bogen viser, at overgangsalderen er en naturlig del af et kvindeliv og en periode, som hverken skal sygeliggøres eller bagatelliseres.

‘Bogen om overgangsalderen’ er en gennemrevideret og opdateret udgave af min første  bog ‘Overgangsalderen – bedre end sit rygte’.

På denne hjemmeside formidles baggrundsstof om bogen og om overgangsalderen.  Det er også mit mål at formidle artikler,  viden og debatstof, der knytter sig til overgangsalderen og mere generelt om det at være ’midtlivskvinde’. Debatten kan også følges på Instagram@kvindekroppenshistorier og på  Facebook @overgangsalderen

ANMELDELSER OG OMTALE AF Bogen om overgangsalderen:

Anmeldelse i Sundhedspolitisk tidsskrift 8.3.2022 :

“Bogen om overgangsalderen” er BOGEN og ikke bare endnu en bog om overgangsalder.

Bogen om overgangsalderen” må kunne være en håndsstrækning til stort set alle kvinder nærmest uanset alder, uanset om man er til hormonbehandlinger, forsøg på quickfixes, større eller mindre livsforandringer eller alternative behandlinger. Og uafhængigt af, om man gerne vil vide meget mere, eller om man blot har brug for nogle enkelte mere løsrevne fakta.

Lektørudtalelse (Dansk Bibliotekscenter) april 2022:

Vurdering: Lettilgængelig og venlig “guidebog” til overgangsalderen.Bogen er overskueligt opbygget og kan læses i sin helhed eller anvendes som opslagsværk. (…) Til bibliotekaren: Det anbefales at indkøbe bredt

I selskab med spækhuggere og grindehvaler – bogen om overgangsalderen.
Anmeldelse på Lovely Ladies Alive’ blog 13.3. 2022:

Bogen om overgangsalderen henvender sig til alle kvinder på vej mod, eller på vej igennem overgangsalderen. Den tager sin læser med hele vejen rundt om den ganske særlige periode i kvinders liv. Den kan bruges som et rent opslagsværk, når man er på jagt efter en oplysning, man skal bruge lige nu og her, og den kan læses, som vi har gjort, i sin fulde længde, som en hjælp til at sætte livet som midtlivskvinde i perspektiv og relief til den tid, vi lever i. 

Der er et stort behov for en bog som Lottes, og vi kunne ønske, at den blev anbefalet hos lægen, på biblioteket og i boghandleren til alle kvinder, der står overfor eller midt i denne fase af overgangslivet. Og kære jævnaldrende kvinde: Skal du kun læse en bog om overgangsalderen, så har Lottes bog vores varmeste anbefaling.

På kvindernes internationale festdag: Farvel til skam og hemmeligheder!
Essay af Lone Kühlmann, POV international 8.3.2022.

..Derfor er det en lise, at lægen Lotte Hvas, i dag udgiver Bogen om overgangssalderen, som er baseret på mange års forskning. 

Lotte Hvas gør meget ud af, at man hverken skal sygeliggøre eller bagatellisere overgangsalderen. Det er, ligesom med alle andre afsnit af livet, meget individuelt, hvor mange gener man får, og hvordan man håndterer dem. (…) Vi kan vælge at være oversete og tilsidesatte og bitre og vrede. Vi kan også vælge at være aktive, muntre, synlige og støjende. Det går den rigtige vej, siger Lotte Hvas.

Der er virkelig ikke noget at skamme sig over.

Man taber jo ikke brysterne
Weekendavisen 6.5.2022 (bag login)
Lang artikel om overgangsalder og boganmeldese af “Bogen om overgangsalderen” OG “The menopause manifesto” af Dr. Jen Gunter. Bøgerne sammenlignes og det anføres at de til dels har samme budskab (fint selskab!) men

de to bøger er til gengæld meget forskellige i deres tilgang til læseren. Hvor Lotte Hvas henvender sig meget pædagogisk og direkte, er Jen Gunter optaget af den ambition, at enhver kvinde bør vide lige så meget som en velinformeret gynækolog.

Bog ruster kvinder til overgangsalderen
i Kort nyt om eksistens, Liv og Sjæl, Kristelig Dagblad 17.3.2022

Kvinder ved stadig for lidt om overgangsalderen
Sjællandske, nyheder Vordingborg, 23.3.2022

Den tidligere lokale læge både fortalte og signerede bøger
Vordingborg.in 31.3.2022

Ny bog om overgangsalderen – pendant til “kvinde kend din krop”
Dagens Medicin 1.4.2022

Mange kvinder vil gerne tale med praksispersonale om overgangsalderen
Interview Dagens Medicin 25.5.2022

UDDRAG af ANMELDELSER af OVERGANGSALDEREN – bedre end sit rygte:

Ugeskrift for læger: “Så kom den endelig: En fagligt funderet brugsbog….Det er en absolut velskrevet bog, som jeg mener, vi kan anbefale til alle vores kvindelige patienter, hvis de ønsker indsigt i emnet”.

Lektørudtalelse konkluderer ..”…denne fortjener en plads på de fleste biblioteker.”

Magasinet Liv  40+,  Juli 2017:
De skriver at bogen er “grundig og oplysende rent faktuelt” og en “overgangsalderfornuftig investering”. Kan læses her 

Sygeplejersken: “En sober bog” og “Bogen er tænkt som en brugsbog, og jeg kan tilføje: En nuanceret en af slagsen”

6.4.2017: Århus Stiftstidende: Overgangsalderen i bogform

Uddannelseskonsulent, sundhedsfagligt personale: “Blændende mix af fortællinger, humor, faglighed, respekt og vedkommenhed gør det svært at lægge bogen fra sig”

Prisen er 299,95 kr.    

Knap: Bestil bogen
Logo Forlaget Klim