Bog om overgangsalderen

Overgangsalderen – bedre end sit rygte

Overgangsalderen - bedre end sit rygte. Overgangsalderen – bedre end sit rygte
af læge Lotte Hvas udkom på Forlaget Klim den 8. marts 2017.                 

Citationstegn

Overgangsalderen – bedre end sit rygte er en brugsbog til alle, der gerne vil have viden om overgangsalderen. Hvad sker der i kroppen i denne periode? Hvad kan man forvente? Er det noget, der skal behandles, eller skal man netop lade være? Og hvad er overgangsalderen i det hele taget – kulturelt, socialt, psykologisk og biologisk?
Ud over konkret lægefaglig viden formidler Lotte Hvas også kvinders er­faringer. Kvinder som forfatteren har mødt og talt med i sin egenskab af praktiserende læge, kvinde, veninde og forsker.

Forlaget KLIM har tilbudt at det er muligt at læse indledning og første kapitel i bogen kvit og frit.

Overgangsalderen og tegn på, at kvinder bliver ældre, opfattes ofte negativt i vores kultur, selv om man ved selvsyn kan konstatere, at kvinder omkring de 50 i dag er en velfungerende gruppe med mange resurser, interesser og netværk. Bogen gør op med myter og misforståelser og viser, at overgangs­alderen er en naturlig livsfase, hvor de fleste har det godt, selv om nogle kan have mange symptomer eller andre ting at slås med. Det er altså en periode, som ikke skal sygeliggøres, men heller ikke forties, og hvor nogle måske har brug for behandling, mens andre mest har behov for råd og viden.

På denne hjemmeside formidles baggrundsstof om bogen og om overgangsalderen.  Det er også mit mål at formidle artikler,  viden og debatstof, der knytter sig til overgangsalderen og mere generelt om det at være ’midtlivskvinde’. Debatten kan også følges på Facebook @overgangsalderen. 

UDDRAG af ANMELDELSER af OVERGANGSALDEREN – bedre end sit rygte:

Ugeskrift for læger: “Så kom den endelig: En fagligt funderet brugsbog….Det er en absolut velskrevet bog, som jeg mener, vi kan anbefale til alle vores kvindelige patienter, hvis de ønsker indsigt i emnet”.

Lektørudtalelse konkluderer ..”…denne fortjener en plads på de fleste biblioteker.”

Magasinet Liv  40+,  Juli 2017:
De skriver at bogen er “grundig og oplysende rent faktuelt” og en “overgangsalderfornuftig investering”. Kan læses her 

Sygeplejersken: “En sober bog” og “Bogen er tænkt som en brugsbog, og jeg kan tilføje: En nuanceret en af slagsen”

6.4.2017: Århus Stiftstidende: Overgangsalderen i bogform

Uddannelseskonsulent, sundhedsfagligt personale: “Blændende mix af fortællinger, humor, faglighed, respekt og vedkommenhed gør det svært at lægge bogen fra sig”

Prisen er 299,95 kr.    

Knap: Bestil bogenLogo Forlaget Klim