‘It is all about stories’ – det hele handler om fortællingen

I artiklen “Narratives about menopause” (OBM geriatrics 30.oktober 2023) er mit budskab:

Alt handler om narrativer/fortællinger/historier! Også når det gælder overgangsalderen. Måske især når det gælder overgangsalderen? Noget er biologi – kvinder holder op med at menstruere og kunne få børn, hvis de ellers lever længe nok. Men resten handler om så meget andet. Hvordan vi har det, hvordan vi lever, hvordan vi tænker om overgangsalderen og alle de historier der er i spil, når vi læser og taler om denne overgang i et kvindeliv. På godt og ondt. Alt dette har jeg sammenfattet i en artikel “Narratives about menopause”, som netop er udkommet i et amerikansk tidsskrift. Det har været lidt som at skrive mine ’forskningsmæssige memoirer’, og bygger på den udvikling jeg har kunnet følge siden slutningen af 90’erne. 
Billedet er lavet af en kunstner fra Makedonien, Zani Gelevska – jeg forestiller mig at de to kvinder sidder og taler om deres oplevelser i overgangsalderen….Og jeg har med vilje undgået de skrækkelige billeder af kvinder, der sidder kvæstet foran en bordvifte. Lad os få nogle smukkere og mere alsidige fortællinger om kvinder midt i livet.