Tema: Overgangsalder

Magasinet Helses akutelle nummer har overgangsalderen som tema i deres januarnummer. Du kan finde et bladreeksemplar her. Jeg deltager selv i artikel på side 16-19.
Artiklerne fremhæver især det vigtige budskab, at der er stor forskel på hvordan kvinder oplever overgangsalderen. For nogle er det næsten ingenting, for andre kan der være så mange symptomer at det går ud over livskvaliteten. At temanummeret også er fyldt med oplysninger om hvad der kan skaffes fra apotekets hylder i form af kosttilskud og glidecremer er jo en selvfølgelighed, men også relevant, da meget har vist at kunne hjælpe mod gener i overgangsalderen. Der holdes fast i at de væsentligste symptomer er hede/svedeture, blødningsforstyrrelser og slimhindeproblemer, som også er det, der findes behandling mod. Men der har også været plads til en artikel som også berører overgangsalderens eksistentielle dimension, når kvinder skal finde en ny rolle og identitet. Jeg er selv er glad for at blive citeret for følgende:

”Der er en forventning om, at kvinder skal være i harmoni og dem, der sørger for ro i familien. Men måske behøver vi ikke altid have den rolle – måske skal vi som modne og erfarne kvinder turde vise, at vi også kan være vrede og stå ved, hvis vi synes at noget er urimeligt…..Det svarer godt til de mange kvinder jeg har talt med, som fortæller at de er gået ud af flinkeskolen.”

Jeg tror der er behov for at kvinder i de mange år efter overgangsalderen tør at engagere sig i samfundsdebatten og klimapolitikken – her er der om noget behov for at nogen tør sætte foden ned

🙂

God overgang!