Motion og overgangsalder – ingen dårlig blanding!


I en lille artikel i Villabyerne, om “Det gode liv” skriver Camilla Christoffersen fra Sundhedsværkstedet om motion i midtlivet som et overset middel til at få det godt, trods overgangsalderens eventuelle symptomer.
Hun udtrykker til og med, at “Overgangsalderen skal hyldes med daglig motion”.
Og der er absolut noget om snakken. Selv om mange kvinder mest taler om hormoner og kosttilskud, når det handler om at behandle symptomer fra overgangsalderen, så er der meget at hente også ved at dyrke motion. Det kan reducere hedeturene og i øvrigt øge ens velbefindende på andre måder, fordi motion har så mange gavnlige effekter. Se fx en ældre artikel fra 2007 i Netdoktor.
Det er aldrig for sent at starte, men det er vigtigt at du finder en måde at bevæge dig på, som passer til lige netop dig.
31.8. er jeg for øvrig inviteret af  Sundhedsværkstedet til at holde oplæg om “Overgangsalderen- bedre end sit rygte” på Øregaard Cafeen I Hellerup kl. 18-20, hvor snakken også kommer til at handle om hvad man selv kan gøre for at mildne sine symptomer, hvis man er generet. Camilla fra Sundhedsværkstedet vil også fortælle om muligheden for at deltage på en ‘boot-camp’ efterfølgende.